Όσο και αν φαίνεται άσχετη αυτή η δημοσίευση είναι απολύτως σχετική. Να δηλώσω κατ’αρχήν λάτρης του καφέ.

Μου αρέσει ο καφές σε όλες του τις εκδοχές και είναι απαραίτητο συστατικό για την καθημερινότητα μου.

  • Είμαι φανατικός του espresso. Για εμένα η καλύτερη μηχανή Espresso (αυτόματη), η Illy Y3. Η συγκεκριμένη καφετιέρα παράγει τον πιο ωραίο και αυτόματο καφέ espresso που έχω πιεί και είναι ιδιαίτερα ανθεκτική. Την έχω πάρει για το σπίτι και τα δυο γραφεία μου, την έχω κάνει δώρο σε φίλους και δεν είχα κανένα παράπονο. Πέρα απο αυτό είναι βολική, αποθηκεύει τις κάψουλες και δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ πλύσιμο, δεν λερώνει και αποθηκεύει μέχρι 8 χρησιμοποιημένες κάψουλες πριν τις πετάξεις.Βγαίνει περίπου στα 50€ και το κόστος της κάθε κάψουλας ειναι στα 0,55€.
  • Μου αρέσει ο Cappuccino και για αυτό στο σπίτι πάλι έχω πάρει μια αυτόματη καφετιέρα, που παράγει Cappuccino και αρκετά άλλα ροφήματα (Γαλλικό, σοκολάτα, latte κλπ) σε ικανοποιητική ποιότητα την Bosh Tassimo TAS1252. Βγαίνει περίπου στα 40€ και το κόστος κάθε κάψουλας βγαίνει περίπου στα 0,35€.
  • Επίσης όταν είμαστε πάνω απο 2 άτομα στο σπίτι ή στο γραφείο, μου αρέσει να φτιάχνω γαλλικό καφέ είτε φρεσκοκομμένο απο το Coffee Island είτε έχω πάντα Jacobs (πράσινο).

Νομίζω έκανα αισθητή την εξάρτηση μου απο τον καφέ με όλα αυτά, καθώς και τις προτιμήσεις μου.

Το πρόβλημα ξεκίνησε τώρα που πλησιάζω τα 40, δεν έπρεπε να πίνω κάθε μέρα 3 καφέδες με 2 κουταλιές ζάχαρη, διότι τόσο έπινα. Οπότε έπρεπε να κόψω την ζάχαρη.

Η ζάχαρη δεν κόβεται ιδιαίτερα εύκολα και απο ότι διάβασα, δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις τον σκέτο καφέ αν δεν ξεκίνησες να πίνεις έτσι καφέ.

Δοκίμασα σκέτο, ήταν χάλια σε οποιαδήποτε εκδοχή του.

Δοκίμασα με υποκατάστατο Stevia… έκανε τον καφέ να έχει άλλη γεύση την οποία δεν κατάφερα να αντέξω. 1 μήνα Stevia και είχα ξεχάσει την απόλαυση του καφέ.

Δοκίμασα ζαχαρίνη αλλά πάλι δεν τα κατάφερα

Επομένως κατέληξα πάλι στη ζάχαρη και στην ίδια ποσότητα (2 κουταλιές).

Μέχρι που βρήκα ένα τρόπο να ξεγελάσσω τον εαυτό μου κάπου στο internet!

To κόλπο που έπιασε σε εμένα είναι το εξής και είναι πολύ απλό.

  1. Φτιάχνεις τον καφέ της αρεσκείας σου (espresso, cappuccino, γαλλικό) χωρίς καθόλου ζάχαρη!
  2. Πίνεις τα πρώτα 5 λεπτά μερικές γουλιές χωρίς ζάχαρη καθόλου και προφανώς η γεύση είναι χάλια
  3. Μετά τις πρώτες γουλιές, προσθέτεις τη μισή ζάχαρη απο ότι έβαζες!
  4. Και ναι… είναι απολαυστικός! Απο το καθόλου ζάχαρη, το λίγο ζάχαρη είναι μεγάλη διαφορά.

Επειδή αυτό το τρικ με βοήθησε αρκετά και έχω αρκετούς μήνες που έχω μειώσει στο μισό τη ζάχαρη, ήθελα να το μοιραστώ.

Δοκιμάστε το και γράψτε μου αν πιάνει σε εσάς ή αν εφαρμόσατε άλλο τρόπο για να μειώσετε τη ζάχαρη στον καφέ και έχει πιάσει, θα χαρώ να δώ τα σχόλια σας.

Photo Credits: http://cdn.zmescience.com/wp-content/uploads/2015/07/Coffee-w-Sugar.jpg