Mike Mingos
Προγράμματα / Εργαλεία

Τι είναι τα Ακουστικά Βιβλία (audiobooks); Πάρτε δύο εντελώς δωρεάν!

Διαβάστε βιβλία ακούγωντας τα

Eίναι κοινά αποδεκτό οτι η ανάγνωση βιβλίων βοηθά στην προσωπική εξέλιξη, είναι μια διαδικασία απολαυστική αλλά ιδιαίτερα χρονοβόρα και χρειάζεται ηρεμία, εκτός αν μιλάμε για Ακουστικά Βιβλία (Audiobooks)! Σημαντικό: Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε όσους μπορούν να κατανοήσουν την αγγλική γλώσσα καθώς ηγη συγκεκριμένη εφαρμογή που θα συζητήσουμε είναι μόνο στα αγγλικά προς το παρόν.

Σε 5 χρόνια απο σήμερα θα είστε η ίδια προσωπικότητα, όπως σήμερα, εκτός από τους ανθρώπους που συναντήσατε στα βιβλία που διαβάσατε.

John Wooden

Δεν διάβαζα ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία. Τα εξωσχολικά βιβλία ήταν καταναγκαστικά έργα. Γνώρισα το διάβασμα στα φοιτητικά μου χρόνια όταν συνειδητοποίησα οτι κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξειδίκευση που μπορείς να αποκτήσεις διαβάζοντας και ψάχνοντας μόνος σου. Ξεκίνησα να διαβάζω πολύ εξειδικευμένα βιβλία σχετικά με τα αντικείμενα που ήθελα να καλλιεργήσω. Έμαθα χαρακτηριστικά, οτι το να είσαι κοινωνικός, καλός ομιλιτής, καλός προγραμματιστής, καλός γραφίστας, καλός πωλητής, επιδέξοπς σε ένα μουσικό όργανο και άλλα πολλά… δεν είναι ταλέντα, αλλά δεξιότητες. Και οι δεξιότητες μαθαίνονται.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα ένα ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων και αγάπησα το διάβασμα αφού μπορούσα να διαβάσω απο την παγκόσμια βιβλιογραφία, βιβλία τα οποία ταίριαζαν στα ενδιαφέροντα μου. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε οτι δεν απευθύνομαι σε λογοτεχνικά βιβλία αλλά πολύ εξειδικευμένα βιβλία του κλάδου της τεχνολογίας και της ψυχολογίας.

Τι γίνεται όμως όταν οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν να διαβάσουμε ένα βιβλίο με την ησυχία μας δεν υπάρχει χρόνος για διάβασμα;

Τι λύσεις υπάρχουν για να μπορώ να διαβάζω περισσότερα βιβλία;

Οι λύσεις έρχονται απο την Amazon και οι δύο που θα σας δείξω σήμερα.

  • [Amazon Kindle] : Αγοράζετε βιβλία online απο την Amazon μέσω της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας και τα διαβάζετε στο κινητό σας τηλέφωνο, όποια στιγμή υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Με το Amazon kindle κατάφερα να εκμεταλλευτώ το χρόνο αναμονής για να διαβάζω τα βιβλία που ήθελα. Ιδανικό και για την παραλία καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλάμε ένα πάκο με βιβλία μαζί μας. Το πρόγραμμα της Amazon Kindle είναι πολύ εύκολο. Κάνετε αγορά όποιου βιβλίου θέλετε και μετά σας ζητάει το κινητό τηλέφωνο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση του. Προσοχή, τα βιβλία όταν τα αγοράζουμε είναι για έναν λογαριασμό Google ή Apple. Δεν μπορείτε να τα “χαρίσετε” σε κάποιον φίλο.
  • [Audible]: Μια εκπληκτική υπηρεσία της Amazon που μας επιτρέπει να κατεβάζουμε στο κινητό μας ακουστικά βιβλία (audiobooks) και να τα ακούμε. Κάντε κλικ στο παρακάτω banner ούτως ώστε να πάρετε δωρεάν 2 ακουστικά βιβλία με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα.

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και το διάβασμα…

Προσωπικά είμαι γραμμένος στο Audible ώς συνδρομητής. Αυτό μου επιτρέπει να κατεβάζω κάθε μήνα ένα ακουστικό βιβλίο ανεξαρτήτως κόστους και διάρκειας, με περίπου 14$ το μήνα. Αν κάποιο μήνα δεν κατεβάσεις ένα βιβλίο, τότε στο κρατάει και μπορείς όποτε θες να εκμεταλλευτείες τα “credits” που έχεις.

Τα ακουστικά βιβλία (audiobooks) της Amazon μου έχουν επιτρέψει να διαβάζω (στην πράξη να ακούω) πολύ περισσότερα βιβλία απο ποτέ.

Πλέον εκμεταλλεύομαι πλήρως τους νεκρούς χρόνους και ακούω βιβλία στις παρακάτω στιγμές:

  • Στις μικρές και μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο
  • Στις ουρές αναμονής
  • Στις διακοπές
  • Στο περπάτημα και το ποδήλατο

και μην ξεχνάτε:

Στη ζωή μας μαθαίνουμε:

  • 10% απο ότι διαβάζουμε
  • 20% απο ότι ακούμε
  • 30% απο ότι βλέπουμε
  • 50% απο ότι βλέπουμε και ακούμε ταυτόχρονα
  • 70% απο ότι συζητάμε με άλλους
  • 80% απο ότι βιώνουμε προσωπικά
  • 95% απο ότι διδάσκουμε σε άλλους

— Edgar Dale

Πώς μπορώ να πάρω μερικά ακουστικά βιβλία δωρεάν;

Πολύ απλό… η Amazon σας δίνει δύο ακουστικά βιβλία (audiobooks) αν γραφτείτε δοκιμαστικά για 30 ημέρες στο πρόγραμμα της.

Δεν θα πληρώσετε απολύτως τίποτε εάν δεν θέλετε να συνεχίσετε.

1. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να εκμεταλλευτείτε την προσφορά και να πάρετε δωρεάν δυο βιβλία (αλλιώς αν πάτε απευθείας απο το Site παίρνετε μονο ένα):

2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Start my free trial”, μην ανησυχείτε για τις χρεώσεις αφού θα σας χρεώσει μονο αν συνεχίσετε τη συνδρομή σας μετά απο 30 μέρες. Εσείς θα κατεβάσετε τα δύο βιβλία και την εφαρμογή δωρεάν και αν δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε θα ακυρώσετε τη συνδρομή σας.

3. Κάντε login με τον λογαριασμό Amazon που ήδη έχετε ή δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό

4. Ολοκληρωστε τη διαδικασία και μετά θα σας παροτρύνει να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή για να κατεβάσετε τα βιβλία στη συσκευή σας. Μπορείτε να έχετε την εφαρμογή σε κινητό, tablet ή υπολογιστή.

Για ότι χρειαστείτε μην διστάσετε να ρωτήσετε απο κατω αφήνοντας το σχόλιο σας.

Related posts

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών μέσω Internet Online

Mike Mingos

Πώς μπορώ να μοιραστώ ενα Screenshot απο τον υπολογιστή;

Mike Mingos

Ψεύτικο Email ή προσωρινό email

Mike Mingos

2 comments

marcopulos michail 10/07/2017 at 05:53

Ετσι μπραβο φιλε οπως τα λες ειναι..

Σοφία Αγιασοφιτη 25/06/2020 at 20:09

Υπάρχουν στο Amazon σχολικά βιβλία της Β και Γ λυκείου, όπως ιστορία η Αρχαία?

Comments are closed.