Mike Mingos
Κρυπτονομίσματα

Συχνές ερωτήσεις για το Bitcoin για αρχάριους (μέρος 1ο)

Bitcoin Αποκεντρωμένο Ψηφιακό νόμισμα

Τι ειναι τα altcoins

Άλλα Κρυπτονομίσματα / Altcoins

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Ο όρος προκύπτει απο την έννοια της κρυπτογράφησης και για να μην μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρουμε απλά οτι είναι μονάδες χρήματος οι οποίες επιτελούνται πάνω στο Blockchain, το οποίο χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για την επαλήθευση των συναλλαγών και δεν χρειάζεται κάποιος ενδιάμεσος οργανισμός να παρέχει εγγυήσεις για την εγκυρότητα των συναλλαγών.

Τί είναι τα Altcoins;

Η λέξη Alt-coins προκύπτει απο το Alternate Coins, που σημαίνει εναλλακτικά νομίσματα. Αναφερόμαστε σε όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα που υπάρχουν (σημερα φτάνουν στον αριθμό περίπου τα 1300) εκτός απο το bitcoin, τα οποία έχουν βασιστεί πάνω στην ή παρόμοια λογική με το Bitcoin.

Η καινοτομία που έφερε το Blockchain είναι πραγματικά επαναστατική. Όχι μόνο έλυσε το θέμα στην μεταφορά αξίας και την εξασφάλιση του προβλήματος του διπλού ξοδέματος (ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούσαν να λύσουν παλαιότερα με τις κλασσικές μεθόδους), αλλά δόθηκε και ο κώδικας ανοιχτός για να αντιγραφτεί απο οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο ή και να το εξελίξει.

Μην σας φανεί παράξενο, αλλά αυτή τη στιγμή ένας δεκατετράχρονος μαθητής μπορεί με βασικές γνώσεις προγραμματισμού, να στήσει το δικό του Blockchain Και να φτιάξει το δικό του κρυπτονόμισμα. Απλά πρέπει να αφιερώσει χρόνο να κατανοήσει τον κώδικα του Bitcoin και να τον αντιγράψει.

Έτσι μπορεί να έχει το δικό του νόμισμα και το στοίχημα είναι αν θα μπορεί να το θέσει υπο διαπραγμάτευση σε δημόσια ανταλλακτήρια και να το κάνει δημοφιλές.

Πάνω απο 1300 διαφορετικά κρυπτονομίσματα (altcoins) κυκλοφορούν και ειναι υπο διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή. Κάποια απο αυτά έχουν σημαντική κεφαλαιοποίηση. Κάποια χρησιμοποιούνται ώς μονάδες μεταφοράς χρήματος και κάποια άλλα δίδονται ώς μερίσματα μετοχικού κεφαλαίου σε εταιρίες που ξεκίνησαν με μετοχικό κεφάλαιο κρυπτονομίσματα αντι για τοπικό νόμισμα.

Τα 6 πιο γνωστά Altcoins με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση

  • Ethereum: Έφερε μια εκπληκτική καινοτομία οτι επιτρέπει να δημιουργηθούν Smart Contracts. Δηλαδή δυο ανώνυμες διευθύνσεις να συνάψουν μαζί ένα συμβόλαιο. Απο το Ethereum προέκυψε η καινοτομία της ίδρυσης επιχειρήσεων στο blockchain με συμμετοχή κεφαλαίου ανώνυμα μέσω των ICO (Initial Coin Offerings) και διανομή μερισμάτων κερδών επίσης ανώνυμα.
  • Litecoin: Χρησιμοποιείται ώς νόμισμα και αυτό και ανταγωνίζεται το Bitcoin. Θα λέγαμε οτι είναι ο μικρός αδερφός του και εστιάζει στην ταχυτητα των συναλλαγών ενώ επίσης έχει ανακοινώσει οτι αντί για 21.000.000 νομίσματα θα δημιουργηθούν 84.000.000 litecoins.
  • IOTA: To νόμισμα αυτό χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία. Δεν βασίζεται στους miners να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές αλλά κάθε χρήστης που κανει μια συναλλαγή πρέπει να χρησιμοποιήσει επεξεργαστική και να επιβεβαιώσει 2 προηγούμενες συναλλαγές. Οι συναλλαγές του δεν έχουν κόστος αφού δεν υπάρχουν miners.
  • Ripple: Το ripple εχει σαν σκοπό να λειτουργήσει όχι ώς ανοικτό νόμισμα, αλλά στο να καταφέρει να χρησιμοποιηθεί απο τις τράπεζες για να στέλνουν γρήγορα και χωρίς μεγάλα κόστη ποσά απο μια τράπεζα στην άλλη.
  • Dash: Κρυπτονόμισμα βασισμένο στον κώδικα του Bitcoin με βελτιστοποιημένους αλγορίθμους για πολύ γρήγορες και ασφαλείες συναλλαγές.
  • Monero: Το Monero έχει δώσει έμφαση στην ιδιωτικότητα των συναλλαγών και θεωρείται οτι τα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Επίσης είναι αρκετά γρήγορο

Βλέπουμε λοιπόν οτι κάθε κρυπτονόμισμα φέρνει τις δικές του καινοτομίες στο χώρο προσπαθώντας να προσελκύσει επενδυτές και χρήστες.

Είναι βασικό να γνωρίζετε οτι για να μπείτε στον κόσμο των Altcoins, θα πρέπει να αγοράσετε πρώτα συνήθως Bitcoin ή Ethereum και αυτά να μπορέσετε μετατρέψετε μέσω των ανταλλακτηρίων σε άλλα Altcoins.

Για να δείτε τα διαθέσιμα Altcoins και να βρείτε στοιχεία και ιστορικό τους, προτείνω να επισκεφτείτε το coinmarketcap.com

Related posts

Δωρεάν Κρυπτονομίσματα απο την Blockchain.com

Mike Mingos

Ερωτήσεις για το Bitcoin, τα κρυπτονομίσματα και τα Altcoins (μέρος 2ο)

Mike Mingos

Μπορώ να κάνω αγορά Bitcoin στο Coinbase εύκολα;

Mike Mingos

56 comments

Εισαγωγικό Σεμινάριο για το Bitcoin και τα Κρυπτονομίσματα (Υλικό) - Tic Tac 02/07/2022 at 11:38

[…] Bitcoin : Συχνές ερωτήσεις για αρχάριους […]

HMA 04/05/2023 at 22:42

Σε άλλα νέα, η απώλεια των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε πλατφόρμα απάτης κρυπτονομισμάτων ή κλοπής κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε τώρα να ανακτήσετε τα χαμένα ή κλεμμένα περιουσιακά σας στοιχεία όταν απευθυνθείτε στη διεύθυνση [email protected].
Απλώς σκέφτηκα ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον.

Μιχάλης Μίγγος 01/11/2021 at 12:06

Καλησπέρα Νίκο. Μπορείς να με καλέσεις στο 6932711771 ιδανικά καθημερινές 09:00 – 10:00 για να δούμε κόστη και διαθεσιμότητα.

Μιλτιάδης 11/11/2021 at 21:39

Καλησπέρα Μιχάλη θα ήθελα να αγοράσω κρυπτονομισμα αλλά δεν κατάλαβα πως αγοράζουμε και τι κάνουμε εφόσον το αγοράσουμε.

Μιχάλης Μίγγος 12/11/2021 at 11:11

Μιλτιάδη καλημέρα. Για κάποιον που ξεκινάει τώρα είναι δύσκολο να εξηγήσουμε ακριβώς τη διαδικασία.
Κάνε ένα λογαριασμό σε αυτά τα links:
https://mikemingos.gr/recommends/binance
https://mikemingos.gr/recommends/kriptomat
https://mikemingos.gr/recommends/kucoin

Σου λέω να κάνεις και στα τρία για να δεις ποιό είναι πιο εύκολο για εσένα να κάνεις αγορά.
Μόλις κάνεις εγγραφή και πιστοποιήσεις το τηλέφωνο και το email σου πάτα στην επιλογή Buy Crypto και ακολούθησε τα βήματα για να αγοράσεις με κάρτα.

Αφού αγοράσεις, ο απλός τρόπος είναι όταν με το καλό ανέβει ενα κρυπτονόμισμα μετά απο καιρό το πουλάμε για να έχουμε κέρδος στα χρήματα που βάλαμε και μετά τραβάμε τα χρήματα στο λογαριασμό μας.

Αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια τότε μπορούμε ίσως να κανονίσουμε κάποιο εξατομικευμένο μάθημα για τα κρυπτονομίσματα και τη χρήση τους. Δές πληροφορίες εδώ: https://mikemingos.gr/seminaria-bitcoin/

1 2

Comments are closed.