Mike Mingos
Διάφορα

Το μικρό σπίτι aVOID θα σας ενθουσιάσει

Ένα μικρό αλλά θαυματουργό μικρό σπίτι (Tiny House) το οποίο μου έκανε μεγάλη εντύπωση για την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα του. Περιέχει ότι χρειάζεται κάποιος για να ζήσει και παρόλο τον περιορισμένο χώρο του, θα σας εντυπωσιάσει η πρακτικότητα του.

Όλα τα έπιπλα και τα δωμάτια του μικροσκοπικού σπιτιού του Λεονάρντο Ντι Κιάρα στρέφονται και περιστρέφονται στους τοίχους, οπότε όταν κλείνει ο χώρος απουσιάζει από το χρώμα, όπως ένας πίνακας ιδανικός για τη δημιουργική διαδικασία ενός νεαρού αρχιτέκτονα.

Ονομάζοντας το aVOID αναφορικά με το κοίλο κέλυφος που μπορεί να μεταμορφωθεί, η Di Chiara λέει ότι είναι πιο ελπιδοφόρα από μια αντανάκλαση του όχι ακόμη υπερ-μινιμαλιστικού τρόπου ζωής του,

Ήθελε έναν ξεκάθαρο τρόπο ζωής, αλλά ήθελε επίσης να είναι κινητός και να ζήσει σε μια μεγάλη πόλη. Η λύση του, για να χτίσει μια σειρά σπιτιών με ρόδες.

O Di Chiara σφυρηλάτησε τη σπίτια του ανάμεσα σε δύο μικροσκοπικά σπίτια στην πανεπιστημιούπολη του Αρχείου Bauhaus στο Βερολίνο, όπου ο Van Bo Le-Mentzel, σχεδιαστής του σπιτιού ενός τετραγωνικού μέτρου, οργάνωσε ένα μικροσκοπικό έμβιο πείραμα.

aVOID-Tiny-Dining-COPYRIGHT-TINYHOUSE-UNIVERSITY-768x576

Ο Di Chiara ελπίζει να συνεχίσει τον πειραματισμό όταν μετακομίζει στο Μιλάνο.

Η ιδέα του είναι να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο για μια μεταναστευτική γειτονιά που θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, έτσι ώστε οι αστικοί νομάδες όπως ο ίδιος θα μπορούσαν να βρουν προσωρινά μέρη για να σταθμεύσουν τα σπίτια τους στα σχολεία (κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού), πάρκα (χειμώνα) το βλέπει ως μια νίκη για τις πόλεις που θέλουν να κρατήσουν τα μάτια τους στο δρόμο σε απομονωμένα ή προσωρινά αχρησιμοποίητα μέρη της πόλης.

aVOID: www.leonardodichiara.it
O Leonardo συλλέγει πληροφορίες από όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο https://www.facebook.com/migratoryneighborhood/

Οι συνεργάτες του Leonardo:
DMM (επικάλυψη από μέταλλο και κουζίνα), Makte (ξύλο), Häfele (εξοπλισμός επίπλων), iGuzzini (φώτα), Bosch (μπαταρία και οικιακές συσκευές), Omar (ρυμουλκούμενο), Giommi Gessi (βρύσες και νεροχύτες), BTicino (ηλεκτρικά βύσματα), Noctis (στρώματα και μαξιλάρια), Mottura (κουρτίνες), FG Arredamenti (ξυλουργός εσωτερικών χώρων), Subissati (ξύλινη κατασκευή) κατασκευή δομών), ICA (βιογραφίες), Ambivalent (πτυσσόμενες καρέκλες), GR (πιάτα, μαχαιροπίρουνα, κ.λπ.), Altuflon (καφετιέρα), Beltrami (υπνοδωμάτιο, καρέκλα) τσάντα, πετσέτες κλπ).

 

Related posts

Η τελευταία ομιλία του Randy Pausch 2 μήνες πριν το θάνατο του

Mike Mingos

Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή μας;

Mike Mingos

Πώς παράγεται το χρήμα σήμερα;

Mike Mingos