Mike Mingos
Επιχειρηματικότητα

Ωραίες επιχειρηματικές ιδέες – Το σημειωματάριο μου

ωραίες επιχειρηματικές ιδέες

Τι εννοώ Ωραίες Επιχειρηματικές ιδέες; Εννοώ Sites κυρίως τα οποία μου κίνησαν το ενδιαφέρον ώς προς την καινοτομία ή την εφευρετικότητα τους. Επίσης θα δούμε τι σημαίνει να δημιουργείς ανάγκες και ποιοί κλάδοι φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον επιχειρηματικά σήμερα.

Πολλές φορές καθώς ψάχνω μέσα στο internet προκύπτει κάτι που το στέλνω σε ένα φίλο και του λέω: “Κοίτα μια καλή ιδέα!”. Μην φανταστείς οτι στέλνω σε πολλούς μηνύματα. Κυρίως στους συνεταίρους μου με τους οποίους έχουμε την ίδια “δίψα” για καινοτομία και δημιουργία νέων εγχειρημάτων.

Αφού λοιπόν έφτιαξα αυτό το Blog, θεωρώ οτι πλέον υπάρχει ένα καλό σημείο να μαζέψω πρόχειρα κάποια πράγματα τα οποία έχω δεί και μου έκαναν ενδιαφέρον και σιγά σιγά να το εμπλουτίζω. Αν έχετε και εσείς δεί κάτι έξυπνο, καινοτόμο ή κάτι το οποίο ετοιμάζεται να γίνει νέο trend της αγοράς μπορείτε να το γράψετε στα σχόλια ούτως ώστε να το προσθέσω.

Αυτό το άρθρο θα μπορούσε να γίνει σιγά σιγά ένα ωραίο ευρετήριο για κάποιον που σκέφεται για το τι θα κάνει επιχειρηματικά. Θα μπορούμε δηλαδή να  βρούμε ωραίες επιχειρηματικές ιδέες:

Ελλάδα

  1. vresdaskalo.gr: Ενώνει καθηγητές και μαθητές ανα περιοχή σε μια πλατφόρμα
  2. userfeel.com: Δεν ξέρεις πόσο εύκολα πλοηγείται κάποιος στο Site σου; Βάλε δοκιμαστικούς χρήστες να πλοηγηθούν!
  3. taxibeat.com: Alltime Classic – Τώρα εκτός απο ανθρώπους μεταφέρουν και πακέτα
  4. weddings.heliotopos.com: Διοργάνωση γάμων αλλοδαπών
  5. days4u.gr: Πρωτότυπα Δώρα
  6. feelwelltoday.com: Online συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη
  7. mycallcenter: Υπηρεσίες τηλεγραμματείας

Εξωτερικό

  1. Million Dollar: Page: 1.000.000 pixels, 1 δολάριο χρέωση ανά pixel – Πριν μερικά χρόνια έκανε τον Alex Tew, εκατομμυριούχο.
  2. FitDeck: Μια τράπουλα με καθημερινές ασκήσεις πωλείται 18,95 δολάρια. Ο Phil Black, δήλωσε πέρυσι πωλήσεις 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
  3. PickyDomains: Δεν μπορείς να βρείς όνομα για το Site σου; Πλήρωσε 100$ και σου βρίσκουν!
  4. lastpass.com: Αποθηκεύει τους κωδικούς σου για κάθε site ώστε να μην τους ξεχνάς
  5. printscr.com: Πάρε ένα screenshot απο τον υπολογιστή σου και μοίρασε το στο web
  6. pasteboard.co: Ένας clipboard στο web, περίπου σαν το prinscr.com
  7. zopim: Live Chat για το Site σου
  8. About.me: Μια γρήγορη παρουσίαση της δικτυακής σας δραστηριότητας

Νέες ιδέες που έγιναν απαραίτητες στην καθημερινότητα μου

Πριν 5 χρόνια αν σκεφτώ τον εαυτό μου, δεν χρησιμοποιούσα τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Dropbox
  • Google Drive
  • Skype
  • Live Chat
  • Teamviewer
  • Pasteboard
  • Youtube Downloader

Οι υπηρεσίες αυτές μου δόθηκαν δωρεάν και για αυτό εντάχθηκαν στην καθημερινότητα μου. Η αλήθεια είναι οτι αν κάποιος μου ζητούσε να τις πληρώσω, το πιο πιθανό είναι να τις πλήρωνα. Όλα τα παραπάνω εργαλεία φέρανε κάτι νέο στην καθημερινότητα του χρήστη, μια καινοτομία, μια διευκόλυνση. Για αυτό και ειναι πετυχημένες ιδέες. Διότι δώσανε μια λύση σε ένα πρόβλημα!

Ποιοι κλάδοι φαίνεται να έχουν επιχειρηματική ανάπτυξη, οπου υπάρχουν προβλήματα για λύση;

Κλάδοι στους οποίους υπάρχει ανάπτυξη και μπορούμε να εστιαστούμε επιχειρηματικά:

  1. Κρυπτονομίσματα και Trading στην παράλληλη αγορά Κρυπτονομισμάτων: Θεωρώ οτι είναι απο τα πιο ενδιαφέροντα trends και πλέον έχουμε πολλά εργαλεία για να τα χρυσιμοποιήσουμε για παραγωγή κέρδους. Το ρίσκο είναι πολύ υψηλό αλλά το ίδιο και οι αποδόσεις τους. Δείτε το αναλυτικό μου άρθρο: Τι είναι το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα
  2. Διατροφή “Χωρίς Γλουτένη”: Πολύς κόσμος έχει πρόβλημα με αλεργίες και η μερίδα αυξάνεται. Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη εστιατόρια/ξενοδοχεία/πιτσαρίες κλπ.
  3. Οικολογικά και βιολογικά Προιόντα: Ο κόσμος έχει αρχίσει και δίνει βάρος στην βιολογική καλλιέργια και αυτή η τάση συνεχίζεται.
  4. Virtual Υπηρεσίες γραμματείας: Τα πάντα θα βρίσκονται εκτός γραφείου. Ποιός ο λόγος για υπάλληλο με ασφάλιση όταν γίνεται και αλλιώς;
  5. Υπηρεσίες για Startup επιχειρήσεις: Στην Ελλάδα έχουμε τρομερή ανάπτυξη των Start-ups. Όλοι αυτοί που ξεκινάνε θα χρειαστούν υπηρεσίες εξειδικευμένες για τα οικονομικά τους.
  6. Μεταχειρισμένα & Refurbished προιόντα: Γιατι να πάρεις κάτι καινούριο όταν υπάρχει το μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Τέρμα οι εποχές που μας ένοιαζε να είναι κάτι καινούριο, τώρα θέλουμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας
  7. Λιανικό Εμπόριο σε εξειδικευμένους κλάδους Online: Τα eshops ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο. Για να ξεχωρίσει όμως κάτι, πρέπει να έχει το κάτι τις διαφορετικό. Συνήθως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε κάτι χωρίς κόπο, ή δωρεαν μεταφορικά, ή δωρεάν επιστροφή προιόντων… Συνεχίζουμε να βλέπουμε πολλά επιτυχημένα eshop καθημερινα ενώ ο καταναλωτής κάνει στροφή προς το e-shopping και στην Ελλάδα.
  8. Παροχή υπηρεσιών online: Απο ψυχολόγο, επαγγελματικό σύμβουλο, μέχρι έρευνα αγοράς… ότι μπορείτε να φανταστείτε, αρκεί να έχετε φαντασία.

Η λίστα μόλις ξεκίνησε και ειναι πολύ μικρή, παρ’ όλα αυτά είμαι της άποψης οτι όταν μας έρχεται μια ιδέα πρέπει να την ξεκινάμε ακόμα και αν δεν είμαστε πλήρως έτοιμοι! Version One is better than version none.

Δείτε και αυτή τη λίστα απο άρθρα:

 

Related posts

Πώς θα φτιάξω το δικό μου εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού

Mike Mingos

Ξεκόλλα & διάλεξε κατεύθυνση – Επιλογή καριερας!

Mike Mingos

Το σωστό Εταιρικό μήνυμα και η “Έξυπνη σίτα”

Mike Mingos

3 comments

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 14/03/2017 at 18:44

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΝ 2 ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ…..ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η $……..ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΟΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ……….

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΒΑΤΣΙΔΗΣ 06/06/2019 at 21:38

Γεια σας Έχω ένα κανάλι στο YouTube που ονομάζεται mathgreece και εκεί πέρα υπάρχουν βίντεο μαθήματα μαθηματικών εντελώς δωρεάν για όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Μιχάλης Μίγγος 07/06/2019 at 07:39

Αναστάσιε ευχαριστούμε για τη δημοσίευση σου.

Comments are closed.