Mike Mingos
Δημόσιες ΟμιλίεςΕπιχειρηματικότητα

Μια επιχειρηματική ιδέα που πέθανε μόνη – Βίντεο ομιλίας Μιχάλη Μίγγου

Μάθε να ξεκινάς τις επιχειρηματικές ιδέες σου - Μιχάλης Μίγγος

Έχω μια επιχειρηματική ιδέα πολύ καλά κρυμμένη

Σήμερα θέλω να αναφερθώ στους αγαπητούς φίλους που έχουν την τέλεια επιχειρηματική ιδέα και την κρατάνε για τον εαυτό τους διότι μπορεί κάποιος κακός άνθρωπος να τους την κλέψει και την υλοποιήσει αυτός βγάζοντας πολλά χρήματα!

Λές και οι υποψήφιοι επενδυτές πρόκειται να διαβάσουν το μυαλό τους… και θα τους χτυπήσουν μια μέρα την πόρτα ώστε να την πουλήσουν μερικά εκατομύρια ευρώ.

Και μάλιστα επειδή η μυστική αυτή επιχειρηματική ιδέα είναι τόσο καλή, που θα βγάλει πολλά χρήματα, δεν την συζητάνε ούτε με φίλους και γνωστούς, γιατι ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να την πάρει και να την υλοποιήσει και να βγάλει λεφτά.

Οπότε καλύτερα να μην την λέμε σε κανένα την φοβερή επιχειρηματική ιδέα μας… καλύτερα να την κρατάμε για τον εαυτό μας, παρόλο που μπορεί να γίνουμε πλούσιοι.

Η ερώτηση μου προς εσένα που έχεις την τέλεια επιχειρηματική ιδέα είναι:

Γιατί δεν ξεκινάς άμεσα να κάνεις οτιδήποτε περνάει απο το χέρι σου για να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα; Με το να κρατάς κρυφή και μυστική την ιδέα σου δεν πάς πουθενά. Αν την μοιραστείς, μπορείς να βρείς βοηθούς ή κάποιον να θέλει να συμμετέχει.

Μα φυσικά διότι όπως και κάθε επιχειρηματική ιδέα χρειάζεται χρήμα, χρόνο, συνεργάτες, επενδυτές, διαφήμιση… που φυσικά αυτος που έχει σκεφτεί την ιδέα δεν είναι διατεθημένος να βάλει.

Η προσωπική μου άποψη είναι οτι ξεκινάς με ότι έχεις και προχωράς, και αν δεν έχεις κάτι τώρα και μπορείς να μάθεις να το κάνεις, το μαθαίνεις.

Η ομιλία μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στις 8 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μου δόθηκε η ευκαιρία να έχω μια ομιλία σχετικά με τα βασικά συστατικά που πρέπει να έχει μια επιχειρηματική ιδέα στον τομέα της παροχής τεχνολογικής υπηρεσίας, για να πετύχει.

Στα πλαίσια του μαθήματος Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα, η κυρία Ελπίδα Σαμαρά μου έκανε την τιμή να με καλέσει και να μοιραστώ την εμπειρία μου πάνω στο θέμα και να δώσω κάποια πρακτικά βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να συλλάβει μια καλή ιδέα και να την υλοποιήσει

Φυσικά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεωρία πίσω απο την ομιλία. Όλες οι προτάσεις μου βγαίνουν απο προσωπική μου εμπειρία.

Η συγκεκριμένη ομιλία πήρε πολύ καλές κριτικές, όμως δυστυχώς η βιντεοσκόπηση ήταν με ερασιτεχνικό εξοπλισμό και δεν έχει καθόλου καλό ήχο… σας προειδοποιώ 😉

 

Related posts

Θέλω να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση

Mike Mingos

Στατιστικά επιτυχίας των Startups (νεοφυών επιχειρήσεων)

Mike Mingos

Πώς θα φτιάξω το δικό μου εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού

Mike Mingos