Βασικές Γνώσεις για το Bitcoin και τα Κρυπτονομίσματα

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να εξηγήσω οτι παρόλο τον ενθουσιασμό μου για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin και παρόλο που έχω ασχοληθεί εντατικά το τελευταίο διάστημα για να μπορέσω να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις έγκαιρα, δεν είμαι ειδικός σε όλα τα θέματα που αναφέρονται.

Επίσης εκφράζω την προσωπική μου άποψη σε όλα μου τα άρθρα και απλά παρέχω τις παρακάτω πληροφορίες για την επιμόρφωση των αναγνωστών αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι δίνω οικονομικές συμβουλές αφού το Background μου δεν είναι πάνω στον κλάδο.

Θεωρώ οτι όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει και να αγοράσει μια πολύ μικρή ποσότητα Bitcoin Π.χ. 50-100€ για να μάθει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, καθώς αυτή καθώς αλλάζει σιγά σιγά το οικονομικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν πρέπει να αγοράσει περισσότερα απο αυτά που προτίθεται να χάσει. Η τεχνολογία είναι νέα και έχει ακόμα ελαττώματα και ο καθένας παίρνει την ευθύνη των πράξεων του.

Η προσωπική μου στρατηγική είναι οτι πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε όταν και αν η τεχνολογία αυτή απογειωθεί να είμαστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουμε. Τα σημάδια φαίνονται θετικά όμως τα ρίσκα είναι μεγάλα και χρειάζεται εκπαίδευση.

Δείτε σε αυτό το βίντεο πόσο εύκολα χρησιμοποιείται το Bitcoin για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε με λεπτομέρεια παρακάτω τι ακριβώς είδατε:

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin ειναι η πρώτη αποκεντρωμένη μονάδα ψηφιακού χρήματος.

Ας εξηγήσουμε όμως τον παραπάνω ορισμό αναλυτικότερα ούτως ώστε να κατανοήσουμε τις ιδιότητες που αναφέρονται.

Κατ’ αρχήν είναι μια ψηφιακή μονάδα χρήματος. Δεν έχει φυσική υπόσταση. Δεν μπορεί κάποιος να αγγίξει ένα bitcoin ή να το κρατήσει στα χέρια του. Πρόκειται απλά για μια λογιστική εγγραφή στο Internet (ή καλύτερα στο Blockchain που είναι το δίκτυο στο οποίο υπάρχει και συναλλάσσεται το bitcoin).