Mike Mingos
Μιχάλης Μίγγος

Ένας χρόνος Κρυπτονομίσματα, NFT, Online Απάτες και Κυβερνοασφάλεια

2022 mixalis miggos

Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα κύλισαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να κάνω απολογισμό και να σταματήσω να κοιτάξω οτι και αυτή η προσωπική μου ιστοσελίδα έχει μείνει λίγο πίσω.

Θα προσπαθήσω να κάνω ένα μικρό απολογισμό με το τι συνέβη και που βρίσκομαι σήμερα.

Φαντάζομαι θα έχεις καταλάβει οτι μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα τα οποία είναι καινοτόμα και παρέχουν τεχνολογικές προκλήσεις.

Η ενασχόληση μου με τα μαθήματα κρυπτονομισμάτων και τις εταιρίες μου τον τελευταίο καιρό δεν μου αφήνει περιθώρια για να δημιουργήσω βίντεο Online στο κανάλι μου στο Youtube.

Οπότε ήθελα να δώσω απλά το παρόν σε όσους αναγνώστες αναρρωτιούνται αν ακόμα ασχολούμαι με τα αντικείμενα αυτά.

Η απάντηση είναι οτι ασχολούμαι και μάλιστα εντατικά.

Ας τα πάρουμε όμως ένα ενα.

Κρυπτονομίσματα

Ξεκινάμε λοιπόν με τα κρυπτονομίσματα που είναι και ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα.

Είδαμε μια τεράστια άνοδο του Bitcoin απο τα 30.000$ στα 60.000$ και μια αγορά να δείχνει οτι οτιδήποτε και αν αγόραζε κανείς γινότανε χρυσός.

Αυτή είναι μια πρώτη ένδειξη ότι πρέπει να ρευστοποιούμε σταδιακά σε κάποιο σταθερό (σχετικά) νόμισμα ή να βγάζουμε χρήματα εκτός.

Κάθε φορά που ανέβαινε το Bitcoin και το Ethereum 25% έκανα σταδιακές ρευστοποιήσεις σε USDC/USDT και PAXG (που εξομοιώνει την τιμή του χρυσού).

Γενικά η συμβουλή που δίνω σε όλους μου τους μαθητές, στα σεμινάρια κρυπρονομισμάτων που κάνω είναι να αγοράζουν σταδιακά καθώς η τιμή πέφτει σε BTC/ETH και να ρευστοποιούν όταν η τιμή ανεβαίνει.

Γιατι το κάνουμε αυτό; Πολύ απλά διότι δεν μπορούμε να μαντέψουμε την κορυφή και τον πάτο.

Σεμινάρια Κρυπτονομισμάτων Grid Bot

Σε αυτο μας βοηθάει πολύ και ένα Grid Bot (στο αυτοματοποιημένο Trading) το οποίο το κάνει αυτόματα και το ξεχνάς. Αυτό το δείχνουμε στο εξειδικευμένο σεμινάριο που κάνω για το αυτοματοποιημένο Trading.

Σίγουρα τη στιγμή που μιλάμε το portfolio μας σημειώνει απώλειες, όμως θα πρέπει να έχουμε κάποια ρευστότητα στην άκρη ώστε να αγοράσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Τη στιγμή που μιλάμε το bitcoin είναι στα 20.000$ , το ETH είναι στα 1000$ και το Solana στα 29$. Πραγματικά εκπτώσεις!

Όμως δεν θα πάει η τιμή παρακάτω; Κανείς δεν το ξέρει. Αυτό που ξέρουμε είναι οτι η αξία των κρυπτονομισμάτων και η χρισμότητα τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οπότε αν π.χ. κάποιος έχει επενδύσει 1000$ στα κρυπτονομίσματα και αυτή τη στιγμή είναι το porfolio του αξίας 400$ τότε αν έχει ακόμα 1000$ για επένδυση θα ήταν θεωρώ καλή σκέψη να βάλει τα 300$ για να αγοράσει χαμηλότερα απο ότι αγόρασε και να ρίξεις το μέσο όρο. Τα υπόλοιπα 500$ τα αφήνουμε στην άκρη ούτως ώστε αν η αγορά πέσει άλλο τόσο να βάλουμε το μισό του μισού που έχουμε στην άκρη (δηλαδή 250$). Και άν ξαναπέσει άλλο 50% τότε μπορούμε να βάλουμε το άλλο μισό του μισού (δηλαδή 125$). Έτσι μειώνουμε το μέσο κόστος αγοράς.

NFTs (Non Fungible Tokens)

NFT σεμινάριο

Πριν περίπου 8 μήνες ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα NFTs.

Και όταν λέω να ασχολούμαι, αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε αυτήν την τεράστια καινοτομία.

Επίσης αφιέρωσα και ένα σοβαρό κεφάλαιο για τα δεδομένα μου. Ίσως να ξέφυγα και λίγο απο την κλασσική διαχείριση ρίσκου μου.

Επειδή πρέπει να βλέπω πρώτος εγώ την τεχνολογία για να μπορώ να τη διδάσκω στους μαθητές μου, έφτασα αρκετά βαθειά.

Αγόρασα ακριβά NFT Projects, τυχαία NFT projects, αλλά και NFTs με πολύ μεγάλο ρίσκο.

Το αποτέλεσμα είναι θετικό, πρώτον για την εμπειρία που απέκτησα και μπορώ να διδάξω αλλά δεύτερον για την τσέπη μου καθώς στο κεφάλαιο που έβαλα είχα τελικά κέρδη, παρόλη την κακή αγορά που ήρθε μετά.

Οπότε και έφτιαξα ένα νέο σεμινάριο για το πώς αγοράζουμε NFTs στο Ethereum και το Solana.

Ακόμα μου τρώνε αρκετό χρόνο τα NFTs καθώς είναι ζωντανά projects / startup εταιρίες με τις οποίες τελικά δένεσαι και συμμετέχεις στην ανάπτυξη τους.

Σε 2 projects επιλέχθηκα και να γίνω και συνεργάτης τους ώστε να δοκιμάσω τις λεγόμενες Degen Jobs (δηλαδή τις εργασίες της νέας γενιάς).

Νέα βίντεο μαθήματα και Site μελών για τα κρυπτονομίσματα

Μέσα στο 2022 έχω ξεκινήσει να δημιουργώ ένα Site μόνο για μέλη στο οποίο θα έχω μαθήματα για τα κρυπτονομίσματα στα Ελληνικά και θα είναι με συνδρομητική βάση. Το έχω ξεκινήσει πιλοτικά για κάποιους απο τους μαθητές μου που παρακολουθήσανε όλα μου τα σεμινάρια και η πρόσβαση στο Site κοστίζει 600ευρω/έτος.

Εκεί εκτός απο βιντεομαθήματα στα αντικείμενα τα οποία διδάσκω έχουμε και 2 Zoom ραντεβού το μήνα (κάθε πέμπτη βράδυ 10:00-11:00) όπου συζητάμε live ερωτήσεις και δυσκολίες.

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να ενταχθείς με ενημερώνεις με ένα email. Δεν το έχω αυτοματοποιήσει ακόμα οπότε δεν το διαφημίζω πολύ. Θεωρώ οτι θα είναι καθόλα έτοιμο τον Ιανουάριο του 2022 και θα αλλάξει η τιμή του φυσικά, αλλά όσοι μπαίνουν τώρα θα διατηρήσουμε την ίδια τιμολογιακή πολιτική.

Νέα εταιρία: CyberX.gr

CyberX Σφακιανάκης Μίγγος Πιέρρος

Μέσα στο 2021 ιδρύσαμε με τον συνεργάτη και καλό φίλο Μανώλη Σφακιανάκη και τον Παναγιώτη Πιέρρο (με τον οποίο συνεργάζομαι χρόνια) την εταιρία CyberX η οποία ασχολείται με την διερεύνηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, τις online απάτες και την κυβερνοασφάλεια.

Ξεκινήσαμε με πολύ γερές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας αλλά το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε πάρα πολλούς ιδιώτες που έχουν χακαριστεί οι λογαριασμοί instagram, facebook, gmail κλπ.

Μπορείτε να διαβάζετε τις πιο γνωστές απάτες online σε άρθρο που έγραψα εδώ.

Νέες εγκαταστάσεις για την Tictac Cyber Security & Data Recovery

Tictac Headquarters

Η χρονιά ήταν πολύ έντονη και στην εταιρία μας την Tictac Cyber Security & Data Recovery μεγαλώσαμε και σαν ομάδα, παρόλο που ο κωρονοϊός ήταν σε εξέλιξη.

Απο το Ελληνικό και τον Πειραιά που βρίσκονταν τα γραφεία μας, πλέον μετακομίσαμε σε ένα τριόροφο ανανεωμένο κτίριο επι της οδού Τριπόλεως 9, Υμηττός (150 μέτρα απο το μετρό της Δάφνης).

Οι κυβερνοεπιθέσεις που συνεχίζουν να συμβαίνουν στις Ελληνικές εταιρίες μας ανάγκασε να φτάσουμε τα 18 άτομα φέτος απο 6 που ήμασταν πριν 3 χρόνια. Η εταιρία αναπτύσσεται με τεράστιους ρυθμούς.

Στο υπόγειο του νέου κτιρίου ετοιμάζεται χώρος σεμιναρίων για νέους ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην κυβερνοασφάλεια. Η ομάδα μας στην Tictac συνεχώς μεγαλώνει και εάν πιστεύεις οτι μπορείς να προσφέρεις, θα χαρώ να σε γνωρίσω.

Συνέδρια και Εκθέσεις, Βραβεία και Εμφανίσεις στην Τηλεόραση

Τα τελευταία χρόνια τόσο ατομικά όσο και στις εταιρίες μας έχουμε ξεκινήσει ξανά την εμφάνιση μας δυναμικά.

Μερικά στιγμιότυπα ειναι τα παρακάτω:

Cyber Awards για την Tictac Cyber Security με 2 Βραβεία

Tictac Cyber Awards

Τηλεοπτικές Εμφανίσεις

Συνέδρια

Posidonia 2022

posidonia-tictac-mike-mingos-2022

Blockchain Conference Θεσσαλονίκη 2022

HotelTech 2022

Infocom 2022

Related posts

Συνέντευξη του Μιχάλη Μίγγου στο Star Channel στο μεσημεριανό δελτίο του Star για το Blind Chat

Mike Mingos

Κυβερνοεπιθέσεις σε Ελληνικές Επιχειρήσεις – Τι σημαίνει κυβερνοεπιθεση και πώς μας επηρεάζει;

Mike Mingos

Τι κάνουμε όταν έχουμε κρυπτογράφηση Ransomware;

Mike