Mike Mingos
Cyber SecurityΔημόσιες ΟμιλίεςΜιχάλης ΜίγγοςΤεχνολογία

Τι κυβερνοεπιθέσεις αναμένουμε το 2025; Acronis Day στο ΟΑΚΑ

Acronis Day Παναθηναϊκός ΟΑΚΑ Tictac Μιχάλης Μίγγος

Το 2024, η Ελλάδα αντιμετώπισε σημαντική αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις, με τις επιθέσεις να αυξάνονται κατά 43% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 1.104 επιθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2024, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας.  Παράλληλα, έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 50% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αύξησαν τον προϋπολογισμό τους για την κυβερνοασφάλεια, ανταποκρινόμενες στην αυξανόμενη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις 2 Δεκεμβρίου 2024, οι υπουργοί εξέδωσαν τον κανονισμό για την αλληλεγγύη στον κυβερνοχώρο, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανθεκτικότητας απέναντι στις κυβερνοαπειλές.

Ο Μιχάλης Μίγγος, ο Παναγιώτης Πιέρρος και η ομάδα της Tictac Cyber Security μίλησαν για τα trends των κυβερνοεπιθέσεων το 2025.

Στόχος του event είναι, μέσα από σύντομες ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου και παρουσιάσεις, να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα των κυβερνοεπιθέσεων στην Ελλάδα και τον Κόσμο. Θα γίνει αναφορά σε πραγματικά περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων και τι μάθαμε από αυτά. Επίσης να παρουσιαστεί πώς η Acronis μπορεί με τις λύσεις που παρέχει, να βοηθήσει όλους τους οργανισμούς και εταιρίες να κάνουν σημαντικά βήματα στην προστασία τους, να ενισχύσουν το Compliance τους με το νέο νόμο και να βελτιώσουν το επίπεδο επιχειρησιακής τους συνέχειας.

 

Related posts

Συνέντευξη του Μιχάλη Μίγγου για τις κυβερνοεπιθέσεις Ransomware στις Ελληνικές επιχειρήσεις

Mike Mingos

Ζωντανή Ομιλία – Διάλεξε το Happy σου – Επιχειρηματίας ή Υπάλληλος – 1η Ημέρα Καριέρας και Δικτίωσης

Mike

Παρουσίαση επαγγέλματος: Digital Forensics Analyst – Ψηφιακός Πραγματογνώμων στους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Mike

Leave a Comment