Τί είναι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων (Bitcoin Exchanges);

Πρόκειται για εξειδικευμένες ιστοσελίδες που μας επιτρέπουν να ανταλλάξουμε Bitcoin προς άλλα κρυπτονομίσματα και το αντίστροφο.

Χρησιμοποιούμε τα ανταλλακτήρια Bitcoin για να κάνουμε το λεγόμενο Altcoin Trading, δηλαδή να ανταλλάσουμε το Bitcoin με άλλα κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies). Φανταστείτε τα ανταλλακτήρια σαν ένα χρηματιστήριο αξιών, όπου μετοχές ανταλλάσονται βάσει του Bitcoin αντί για το Ευρώ ή το δολλάριο.

Ανταλλακτήρια Κρυπτονομσιμάτων

Είναι ασφαλή τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων;

Γενικά θα προσέξετε οτι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων είναι ιστοσελίδες που δεν φαίνεται πολύ εύκολα η ταυτότητα τους και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς αλλά ούτε και η νομική τους μορφή.

Αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει όσον αφορά την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που θα έχετε μέσα σε αυτά, καθώς ουσιαστικά μια μέρα μπορεί να ανακοινώσουν οτι κλείνουν ή να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση, ή ακόμα χειρότερα να χακαριστούν, πράγμα που έχει γίνει στο παρελθόν

Αυτό βέβαια δεν μας φοβίζει καθώς οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που γίνονται εντός αυτών των Site, μπορεί να παράγει πολύ μεγάλα κέρδη και ώς γνωστόν ότι μπορεί να φέρει μεγάλο κέρδος, έχει συνήθως και μεγάλο ρίσκο.

Προσωπική μου συμβουλή είναι να έχετε τα κρυπρονομίσματα σας σε ένα δικό σας πορτοφόλι (π.χ Exodus, Mycelium, Legder Nano S) και να μεταφέρετε στα ανταλλακτήρια την ποσότητα που θέλετε να κάνετε Trade και μόλις τελειώσετε να επιστρέφετε τα κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας.

Τα πιο γνωστά και θεωρητικά αξιόπιστα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Προσοχή, κάποια ανταλλακτήρια κατα καιρούς σταματούν να δέχονται νέους συνδρομητές και δουλεύουν για κάποιο διάστημα μόνο με τους παλαιούς, μέχρι να ξανανοίξουν οι εγγραφές νέων χρηστών.

Για αυτό σας έχω μια μεγάλη λίστα με ανταλλακτήρια που έχω χρησιμοποιήσει.

Προτίνω ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε σήμερα λογαριασμούς σε όλα τα παρακάτω και να τα επισκέπτεστε συχνά μέχρι να κάνετε λογαριασμούς σε όλα για να έχετε εναλλακτικές σε περίπτωση που σταματήσουν να δέχονται νεα μέλη.

 1. Binance.com: Προσωπικά το θεωρώ το πιο εύκολο και αξιόπιστο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μέχρι σήμερα, με πάρα πολλές μετατροπές απο ένα κρυπτονόμισμα σε ένα άλλο. Πολύ καλό Interface και πολλά διαφορετικά και μικρά κρυπτονομίσματα για Trading.
 2. Kucoin Exchange: Πολύ νέο ανταλλακτήριο αλλά αρκετά εύχρηστο και με πάρα πολλά κρυπτονομίσματα όχι και τοσο γνωστά τα οποία μας επιτρέπουν μεγαλύτερα κέρδη
 3. LiveCoin Exchange: Νέο ανταλλακτήριο το οποίο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και έχει δυνατότητα να αγοράσετε με EUR/USD κρυπτονομίσματα αλλά και πάνω απο 250 διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Δέχεται επίσης και καταθέσεις απο εναλλακτικούς τρόπους όπως Payeer, PerfectMoney, OkPay, Capitalist και AdvCash. Το κόστος συναλλαγών ξεκινάει από 0,18% και πέφτει έως και 0,02% για πολύ μεγάλες όγκους συναλλαγών.
 4. Bitmex – Επιτρέπει το να κάνει κανείς Trading τις τιμές Bitcoin & Ethereum (και άλλων) με πολλαπλασιαστή έως 100x. Ουσιαστικά πρόκειται για το Forex των κρυπτονομισμάτων με πολύ μεγάλο ρίσκο επένδυσης. Κάντε κλικ σε αυτό το linkγια να γραφτείτε και να έχετε 10% εκπτωση στις προμήθειες του Bitmex για 6 μήνες!
 5. CoinExchange: Σχετικά νέο ανταλλακτήριο το οποίο φαίνεται να έχει πολύ καλή πορεία και πολλά Altcoins για να ανταλλαξει κανείς.
 6. Cex.io: Ανταλλακτήριο δημοφιλέστερων Κρυπτονομισμάτων
 7. Bitpanda: Επιτρέπει μέχρι 50€ / μήνα ανταλλαγή απο Ευρώ σε Κρυπτονομίσματα και έως 600€ με απλή επιβεβαίωση τηλεφώνου.
 8. Exodus Wallet – Μέσα απο το πορτοφόλι μπορείς να ανταλλάξεις κάποια κρυπτονομίσματα και είναι ο απλούστερος τρόπος
 9. Coinbase – Ιδιαίτερα αξιόπιστο και μας επιτρέπει να ανταλλάξουμε Bitcoin / Ethereum / Litecoin
 10. BitStamp – Αρκετά Κρυπτονομίσματα με κόστος 0,5% έως 0,2%. Υποστηρίζει τραπεζικές καταθέσεις με SEPA και κοστίζουν 0,9€ ανά εντολή με ελάχιστο τα 10 δολάρια.
 11. Bittrex – Πάρα πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί και έχει πάρα πολλές επιλογές για Altcoins
 12. Bitbay – Υποστηρίζει περίπου 10 κρυπτονομίσματα και δέχεται ανταλλαγη ευρώ και δολαρίων σε Bitcoin ή αλλα κρυπτονομίσματα.
 13. Poloniex – Το Poloniex εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και υποστηρίζει πάρα πολλά είδη κρυπτονομισμάτων. Οι αμοιβές κυμαίνονται από 0% έως 0,25% ανάλογα με τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών που κάνει ο χρήστης.
 14. Kraken – Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πολλά χαρακτηριστικά συναλλαγών. Παρέχει δυνατότητα για να δώσουμε εντολή Market, Limt, Stop, Take profit,Take profit limit, Stop loss και άλλα. Ανταλλάσσει μεταξύ EUR, USD, BTC, LTC, DOGE, XRP και Namecoin.

Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων που δέχονται και μετατροπές ευρώ & δολαρίων

Πώς κάνουμε αγορά bitcoin και ρευστοποίηση των κρυπτονομισμάτων;

Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που δέχομαι και η απάντηση βρίσκεται παρακάτω.

Κάντε εγγραφή και λογαριασμό στα παρακάτω FIAT / Crypto ανταλλακτήρια αν θέλετε μετατροπές απο ευρώ σε cryptocurrencies:

 1. Kriptomat – Το καλύτερο ευρωπαικό ανταλλακτήριο για να ρευστοποιήσουμε τα κρυπτονομίσματα σε ευρώ.
 2. Coinbase – Ιδιαίτερα αξιόπιστο και μας επιτρέπει να ανταλλάξουμε Bitcoin / Ethereum / Litecoin κλπ. Επιτρέπει τη σύνδεση με τον τραπεζικό μας λογαριασμό ώστε να ρευστοποιήσουμε τις συναλλαγές μας σε ευρώ.
 3. LiveCoin Exchange: Νέο ανταλλακτήριο το οποίο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και έχει δυνατότητα να αγοράσετε με EUR/USD κρυπτονομίσματα αλλά και πάνω απο 250 διαφορετικά κρυπτονομίσματα. Δέχεται επίσης και καταθέσεις απο εναλλακτικούς τρόπους όπως Payeer, PerfectMoney, OkPay, Capitalist και AdvCash. Το κόστος συναλλαγών ξεκινάει από 0,18% και πέφτει έως και 0,02% για πολύ μεγάλες όγκους συναλλαγών.
 4. Bitbay – Υποστηρίζει περίπου 10 κρυπτονομίσματα και δέχεται ανταλλαγη ευρώ και δολαρίων σε Bitcoin ή αλλα κρυπτονομίσματα.
 5. BitStamp – Αρκετά Κρυπτονομίσματα με κόστος 0,5% έως 0,2%. Υποστηρίζει τραπεζικές καταθέσεις με SEPA και κοστίζουν 0,9€ ανά εντολή με ελάχιστο τα 10 δολάρια.
 6. Kraken – Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πολλά χαρακτηριστικά συναλλαγών. Παρέχει δυνατότητα για να δώσουμε εντολή Market, Limt, Stop, Take profit,Take profit limit, Stop loss και άλλα. Ανταλλάσσει μεταξύ EUR, USD, BTC, LTC, DOGE, XRP και Namecoin.
 7. Bitpanda: Επιτρέπει μέχρι 50€ / μήνα ανταλλαγή απο Ευρώ σε Κρυπτονομίσματα και έως 600€ με απλή επιβεβαίωση τηλεφώνου.
 8. Coinfloor – Ανταλλακτήριο στο Λονδίνο. Δέχεται Ευρώ, Δολάρια, Λίρες και Ζλότι. Δεν υποστηρίζει προς το παρόν άλλα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin.

Σημαντικές συμβουλές για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

 • Τα ανταλλακτήρια έχουν ώς σκοπό το να βάζετε σε αυτά κάποια ποσότητα Bitcoin ή άλλων κρπυπτονομισμάτων, απο το πορτοφόλι σας και μετά μόλις τελειώσετε το trading να επιστρέφετε τα κρυπτονομίσματα σας στο πορτοφόλι σας.
 • Πρέπει να γνωρίζετε οτι οι τραπεζικές συναλλαγές πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, πρέπει ελέγχονται. Αν κάνουμε Bitcoin Mining και υπάρχει ροή προς το ανταλλακτήριο και τα κάνουμε Ευρώ, θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε απο πού ήρθαν αυτά τα χρήματα.
 • Αποφεύγουμε τις συναλλαγές που δεν είναι SEPA διότι έχουν μεγάλα κόστη και παίρνουν πολλές ημέρες.
 • Αρκετά ανταλλακτήρια λόγω κανονισμών, θα σας ζητήσουν: ταυτότητα, διαβατήριο, διπλωμα οδήγησης κλπ ώστε να πιστοποιήσουν την ταυτότητα σας. Ακόμα ίσως να σας ζητηθεί κάποιου λογαριασμού κοινής ωφέλειας (π.χ. ΟΤΕ/ΔΕΗ), που να είναι  στο όνομά μας.
 • Τόσο η αποστολή χρημάτων απο λογαριασμό μας στο ανταλλακτήριο όσο και η αποστολή χρημάτων απο το ανταλλακτήριο προς τον τραπεζικό λογαριασμό μας, θα πρέπει να έχουμε ταυτοποίηση του, δηλαδή να ειναι στο όνομα μας.
 • Τα ανταλλακτήρια δεν αποτελούν πορτοφόλι μόνιμης αποθήκευσης καθώς είναι ευάλλωτα σε Hacking και μπορεί να κλείσουν ανα πάσα στιγμή. Απο την άλλη το Trading μας επιτρέπει να πολλαπλασιάσουμε (ή φυσικά να χάσουμε) τα κρυπτονομίσματα μας. Είναι σαν το χρηματιστήριο μετοχών αλλα με κρυπτονομίσματα.
 • Όταν βάλετε στα ανταλλακτήρια κάποιο ποσό μεγάλο (εσείς θα το κρίνετε αυτό) ενεργοποιήστε την επιλογή 2FA στα Security Options για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μεγάλη προσοχή όμως: Όταν ενεργοποιείτε το 2FA (two factor authentification) πρέπει να κρατήσετε Backup κάπου (σε χαρτί καλύτερα) τον κωδικό ενεργοποίησης του 2FA για το κάθε Site! Αλλιώς αν χάσετε το τηλέφωνο σας ή πάθει κάτι το google authentificator, έχετε κλειδωθεί έξω απο τα ανταλλακτήρια και μπορεί να πάρει μέρες για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση μέσω Support Tickets.

Βίντεο Μαθήματα για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (στα αγγλικά)

Μπορείτε να δείτε αυτό το άρθρο μου αν θέλετε να γνωρίζετε Πώς αγοράζω Bitcoin εύκολα απο Ελλάδα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορεί κάποιος να αγοράσει ETH (Ethereum) απευθείας με την κάρτα του απο το Coinbase και μετά να τα μεταφέρει στο ανταλλακτήριο Binance.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή αλλά θα σας περιγράψω τα βήματα.

 1. Δημιουργείτε λογαριασμό στο Coinbase (αν κάνετε εγγραφή πατώντας αυτό το link, θα έχετε δώρο 10$ αν αγοράζετε 100$ και άνω)
  1. Κάνετε τη διδαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού σας (θα σας ζητήσει ταυτότητες, φωτογραφίες κλπ) και ίσως χρειαστεί να περιμένετε κάποιες ημέρες
  2. Αγοράζετε π.χ 100$ ETH (Ethereum) ή LTC (Litecoin) γιατι έχουν μικρά κόστη μεταφοράς. Ή αν θέλετε οπωσδήποτε BTC (Bitcoin) μπορείτε να το κάνετε.
 2. Δημιουργείτε λογαριασμό στο Binance (ή σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο απο τη λίστα παραπάνω αν ειναι κλειστό το Binance για νεες εγγραφές)
 3. Μολις αγοράσετε το κρυπτονόμισμα που θέλετε, απο το Coinbase το μεταφέρετε στο Ανταλλακτήριο (π.χ. στο Binance)
 4. Μέσα απο το Ανταλλακτήριο μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα θέλετε
  1. Ίσως χρειαστεί μέσα στο ανταλλακτήριο, μόλις φτάσει η μεταφορά των χρηματων σας απο την Coinbase, να ανταλλάξετε τα ETH η LTC που έχετε σε BTC (Bitcoin) για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες συναλλαγές, καθώς το BTC είναι το βασικό νομισμα συναλλαγής προς όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα

Αρκετή θεωρία, ας δούμε το βίντεο στην πράξη:

Αυτοματοποιημένο Trading σε Ανταλλακτήρια

Υπάρχουν προγράμματα στο Internet τα οποία επιτρέπουν την αυτόματη συναλλαγή μεταξύ Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ή το παιχνίδι μεταξύ των διακυμάνσεων του Bitcoin.

Το αυτοματοποιημένο Trading σε Ανταλλακτήρια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και η αλήθεια είναι οτι απαιτεί κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να το κάνετε.

Πώς μπορώ να δώ προβλέψεις για τα Κρυπτονομίσματα και τις τιμές τους;

Γενικά οι προβλέψεις ή αλλιώς Buy Signals στα κρυπτονομίσματα είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, όμως κάποιοι το κάνουν και το κάνουν καλά, χωρίς φυσικά να δίνουν εγγυήσεις για αυτό.

Ένα πολύ καλό κανάλι για να δείτε προβλέψεις είναι το TradingView, μία εκπληκτική ιστοσελίδα η οποία παρέχει αρκετά καλή πληροφόρηση και προβλέψεις, ενώ αρκετά απο τα Features του είναι δωρεάν. Κάντε μια δωρεάν εγγραφή εδω στο TradingView.

3commas Automatic Trading Platform

Αν είστε αποφασισμένος να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το Trading τότε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ εργαλείο για αυτοματοποιημένο Trading είναι το 3commas. Το χρησιμοποιώ απο τις αρχές του 2019 και έχει αλλάξει τα ποσοστά επιτυχίας μου, προσφέροντας μου αυτοματοποιημένο Trading 24 ώρες το 24ωρο.

Δείτε εδώ ένα αναλυτικό Review και εκμάθηση της πλατφόρμας 3commas.

Το 3commas προσφέρει:

 • SmartTrading: Αυτοματοποιημένη αγορά και πώληση σε όλα τα ανταλλακτηρια σε ενα interface. Άμεση πώληση θέσεων αν κάτι πάει στραβά & το βασικότερο μπορώ να θέσω θέσεις για Take Profit και Stop Loss την ίδια στιγμή. Το προγραμματίζεις και το αφήνεις να κάνει τη δουλειά του
 • Portfolio Management: Παρακολουθείτε τις θέσεις σας ταυτόχρονα σε όλα τα ανταλλακτήρια καθώς συνδέεται με τα πάντα (Binance, Bittrex, Bitmex κλπ)
 • CryptoBots: Προγραμματίστε ρομποτάκια με αυτοματοποιημένες θέσεις που κάθε μέρα κερδίζουν ένα μικρό ποσό του κεφαλαίου σας.

Ξεκινήστε πλήρη δοκιμαστική χρήση 3 ημερών με το 3commas και πάρτε 10% εκπτωση μέσω αυτού του συνδέσμου!

Gunbot Automatic Trading Bot

Ένα Software που δοκίμασα και είχε μια πολύ καλή επιτυχία και περίπου 15% κερδοφορία είναι το Gunbot Auto Trading Bot.

Όπως ενημέρωσα απαιτεί κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να το στήσετε και είναι κυρίως για όσους έχουν εμπειρία με τους υπολογιστές για να κατανοήσουν το στήσιμο του.

Επίσης απαιτεί και έναν υπολογιστή σας να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Zignaly Automatic Trading

Μια νέα υπηρεσία που θα κάνουμε σύντομα Review είναι το Zignaly Trading Bot, το οποίο υποστηρίζει μόνο συναλλαγές στο Binance και έχει περιορισμένες δυνατότητες αλλά ειναι στη μισή τιμή απο το 3commas και κατα τη γνώμη μου πιο πολύπλοκο στο στήσιμο των Smart Trades.

Telegram Signal Groups: Πώς ξέρω πότε να αγοράσω και να πουλήσω;

Γενικά οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ενέχουν τεράστιο ρίσκο καθώς όσο γρήγορα μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα, άλλο τόσο γρήγορα μπορεί να τα χάσει. Για το λόγο αυτό, εγώ προτιμώ να εμπιστεύομαι “ειδικούς στο είδος”.

Επομένως υπάρχουν groups στο Telegram που κάνουν τεχνική ανάλυση και μας κάνουν καθημερινά προτάσεις τι να αγοράσουμε και σε ποιο σημείο να πουλήσουμε.

Αν μπορείτε να κάνετε τεχνική ανάλυση δεν χρειάζεστε σήματα, αν δεν μπορείτε, δοκιμάστε με μικρό κεφάλαιο τα Telegram Signal Groups με δικό σας ρίσκο.

Πώς μπορώ να στήσω όλα τα παραπάνω; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει;

Ναι, θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε και να στήσετε τις παραπάνω πλατφόρμες με κάποιο εξατομικευμένο σεμινάριο Bitcoin Trading.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα που πρέπει να διαβάσετε

Αν δεν έχετε ήδη διαβάσει τα παρακάτω, δείτε τα γιατι έχουν και αντίσοιχα βίντεο, στα Ελληνικά, που θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση: