Τί είναι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων (Bitcoin Exchanges);

Πρόκειται για εξειδικευμένες ιστοσελίδες που μας επιτρέπουν να ανταλλάξουμε Bitcoin προς άλλα κρυπτονομίσματα και το αντίστροφο.

Χρησιμοποιούμε τα ανταλλακτήρια Bitcoin για να κάνουμε το λεγόμενο Altcoin Trading, δηλαδή να ανταλλάσουμε το Bitcoin με άλλα κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies). Φανταστείτε τα ανταλλακτήρια σαν ένα χρηματιστήριο αξιών, όπου μετοχές ανταλλάσονται βάσει του Bitcoin αντί για το Ευρώ ή το δολλάριο.

Ανταλλακτήρια Κρυπτονομσιμάτων

Είναι ασφαλή τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων;

Γενικά θα προσέξετε οτι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων είναι ιστοσελίδες που δεν φαίνεται πολύ εύκολα η ταυτότητα τους και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς αλλά ούτε και η νομική τους μορφή.

Αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει όσον αφορά την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που θα έχετε μέσα σε αυτά, καθώς ουσιαστικά μια μέρα μπορεί να ανακοινώσουν οτι κλείνουν ή να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση, ή ακόμα χειρότερα να χακαριστούν, πράγμα που έχει γίνει στο παρελθόν

Αυτό βέβαια δεν μας φοβίζει καθώς οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που γίνονται εντός αυτών των Site, μπορεί να παράγει πολύ μεγάλα κέρδη και ώς γνωστόν ότι μπορεί να φέρει μεγάλο κέρδος, έχει συνήθως και μεγάλο ρίσκο.

Προσωπική μου συμβουλή είναι να έχετε τα κρυπρονομίσματα σας σε ένα δικό σας πορτοφόλι (π.χ Exodus, Mycelium, Legder Nano S) και να μεταφέρετε στα ανταλλακτήρια την ποσότητα που θέλετε να κάνετε Trade και μόλις τελειώσετε να επιστρέφετε τα κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας.

Τα πιο γνωστά και θεωρητικά αξιόπιστα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Προσοχή, κάποια ανταλλακτήρια κατα καιρούς σταματούν να δέχονται νέους συνδρομητές και δουλεύουν για κάποιο διάστημα μόνο με τους παλαιούς, μέχρι να ξανανοίξουν οι εγγραφές νέων χρηστών.

Για αυτό σας έχω μια μεγάλη λίστα με ανταλλακτήρια που έχω χρησιμοποιήσει.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε σήμερα λογαριασμούς σε όλα τα παρακάτω και να τα επισκέπτεστε συχνά μέχρι να κάνετε λογαριασμούς σε όλα για να έχετε εναλλακτικές σε περίπτωση που σταματήσουν να δέχονται νεα μέλη.

  1. Binance: Απο τα πιο γνωστά και έγκυρα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin και με κάρτα. Με το συγκεκριμένο Referral Code έχετε εφ’ορου ζωής 5% έκπτωση στα Trading Fees του Binance. Σίγουρα δημιουργήστε λογαριασμό εδώ καθώς έχει πάρα πολλά κρυπτονομίσματα.
  2. Crypto.com: Εφαρμογή κινητού τηλεφώνου εύκολη στη χρήση και στην ταυτοποίηση η οποία παρέχει και χρεωστική κάρτα. Σχετικά νέο αλλά ανερχόμενο. Περιορισμένα ζευγάρια κρυπτονομισμάτων. Με αυτό το link αν εγγραφείτε λαμβάνετε 50$ bonus και εσείς και εγω υπο προϋποθέσεις οτι το χρησιμοποιείτε.
  3. Kucoin Exchange: Πολύ νέο ανταλλακτήριο αλλά αρκετά εύχρηστο και με πάρα πολλά κρυπτονομίσματα όχι και τοσο γνωστά τα οποία μας επιτρέπουν μεγαλύτερα κέρδη
  4. Kriptomat: Ένα ανταλλακτήριο που σας επιτρέπει να αγοράσετε Bitcoin στην ευρώπη μέσω εμβάσματος και πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Δείτε πώς αγ