Μιχάλης Μίγγος

Ποιός είναι ο Μιχάλης Μίγγος;

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978 και απο τα φοιτητικά μου έχω πάθος να δημιουργώ και να βοηθάω νέες ιδέες να υλοποιούνται… Έχω βγάλει στον αέρα περίπου 35 επιχειρηματικές ιδέες και κάποιες απο αυτές πήγαν πάρα πολύ καλά, αλλά οι περισσότερες απο αυτές ήταν αποτυχία.

Συμμετέχω σε επιχειρηματικά σχήματα ώς Ερευνητής (Research & Development) σε εξειδικευμένα θέματα στον κλάδο της πληροφορικής.

Εργάστηκα ώς ΙΤ Administrator, Web Designer, Project Manager, Software System Analyst, Εξειδικευμένος Εκπαιδευτής σε θέματα πληροφορικής και διατηρούσα ατομική επιχείρηση Web Development & Web Hosting για πάνω απο 10 χρόνια.

Απο το 2001 αναλαμβάνω την υλοποίηση και την διαχείριση Online πληροφοριακών συστημάτων και ιστοσελίδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώς Project Manager και μπορώ να κατασκευάσω λογισμικό κατ’ απαίτηση του πελάτη.

Απο το 2003 αναλαμβάνω την πλήρη διαχείριση SEO (Search Engine Optimization) σε Websites, ώστε να περνάνε πελάτες απο την αφάνεια στην πρώτη θέση στο Google.

Απο το 2008 συνεργάζομαι με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της TicTac Data Recovery & Computer Forensics και κάνω έρευνα πάνω στην Ανάκτηση Δεδομένων απο χαλασμένους σκληρούς δίσκους, την διερεύνηση ηλεκτρονικών πειστηρίων (Digital Forensics / Computer Forensics) και εξειδικεύομαι στην αποκρυπτογράφηση Ransomware και την διαπραγμάτευση των λύτρων σε Ransomware υποθέσεις.

Απο το 2009 ασχολούμαι εντατικά με το Affiliate Marketing και παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που επιθυμούν να εξελίξουν τους τρόπους προώθησης των προιόντων ή των υπηρεσιών τους με σύγχρονα εργαλεία προώθησης όπως Autoresponders, Lead Capture Pages κλπ. Τα τελευταία χρόνια έχω εστιαστεί στην ελληνική ομάδα της OurGlobalIdea.

Απο το 2013 αρθογραφώ στο προσωπικό μου blog MikeMingos.gr Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία και διατηρώ κανάλι στο Youtube όπου μοιράζομαι τις ομιλίες μου και το υλικό που δημιουργώ.

Απο τα τέλη του 2016 διεξάγω προσωπική έρευνα, αρθρογραφώ και κάνω ανοικτά και ιδιωτικά σεμινάρια για το Bitcoin και κρυπτονομίσματα.

Έχω πραγματοποιήσει αρκετές ανοικτές ομιλίες και εξειδικευμένα workshops σε διάφορους οργανισμούς, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κινητοποιώντας & παρακινώντας το κοινό σε δράση και αλλαγή νοοτροπίας για την Νέα Οικονομία που έρχεται. Οι ομιλίες μου είχαν σαν αντικείμενα την Καινοτομία & την επιχειρηματικότητα, εξειδικευμένα θέματα της πληροφορικής, αλλά επίσης και την Παραγωγικότητα και την θετική στάση ζωής.

Θα χαρώ να βοηθήσω με την παρουσία μου και στο δικό σας Event ή στο επόμενο σας επιχειρηματικό ξεκίνημα που άπτεται των ειδικοτήτων μου.

  • Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων
  • Αναλυτής Ψηφιακών Αποδείξεων
  • Internet Marketer
  • Motivational Speaker
  • Enterpreneur

Εικόνα

Μιχάλης Μίγγος
Μιχάλης Μίγγοςinternet Marketer / Enterpreneur
Η δουλειά μου, μου δίνει τη δυνατότητα και τη χαρά να επισκέπτομαι αρκετές χώρες. Στην φωτογραφία που φαίνεται βρίσκομαι ώς Guest Speaker στο πρώτο Data Recovery Summit στην ChengDu, στην Κίνα.

Highlights

Έχω ξεκινήσει αρκετά Project μέχρι τώρα και όλα είναι “παιδιά” μου, άσχετο με το πόσο καλά πήγανε. Τα αγαπημένα μου project όμως ειναι τα παρακάτω:

  • Texnikoi.com: Εταιρία Τεχνικής Υποστήριξης
  • Tictac.gr: Εταιρία Ανάκτησης Δεδομένων
  • Aktoweb.gr: Εταιρία σχεδίασης ιστοσελίδων και Δικτυακού Marketing
  • Mikemingos.gr: Blog για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Το πιο επιτυχημένο Project είναι η εταιρία TicTac.gr η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της ανάκτησης δεδομένων, της καταστροφής δεδομένων αλλά και στην διερεύνηση ηλεκτρονικού εγκλήματος. Λειτουργεί απο το 2001 και είναι η Νο1 εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα. Δείτε και το blog μας.

Συνεχώς εκπαιδεύομαι και κρατάω τα μάτια μου ανοικτά σε νέες στρατηγικές, στην νέα οικονομία, την προσωπική εξέλιξη και τις τεχνικές της.

Youtube

Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις στη δουλειά σου, είναι να ξεκινήσεις το συντομότερο να μην εγκαταλείψεις, αλλά να προσαρμόζεσαι.

The best way to succeed in business is to be in business.
Youtube