Ψάχνετε τον τρόπο να κάνετε Δωρεάν Μαθήματα Προγραμματισμού ; Σας έχω τη λύση και μάλιστα πολύ οργανωμένα και αναλυτικά.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δεν χρειάζεται να φοιτήσετε σε πανεπιστήμιο για να μάθετε προγραμματισμό. Για να γίνω και πιο γλαφυρός, δεν είναι δεδομένο οτι αν τελειώσετε Πληροφορική σε πανεπιστήμιο θα γνωρίζετε προγραμματισμό.

Μπορώ να γίνω επαγγελματίας προγραμματιστής;

Έχω γνωρίσει αρκετούς εμπειρικούς καταπληκτικούς προγραμματιστές με τους οποίους έχω συνεργαστεί, οι οποίοι δεν έχουν τελειώσει καν κάποια σχετική σχολή… και αντίστοιχα έχω γνωρίσει αποφοίτους πληροφορικής οι οποίοι δεν γνωρίζουν προγραμματισμό.

Ο προγραμματισμός μπορεί να είναι για κάποιον απλά ένα χόμπι ή μπορεί να στηρίξει κανείς την επαγγελματική του καριέρα σε αυτό.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε οτι αρκετός κόσμος ο οποίος προέρχεται απο το πεδίο θετικών επιστημών (π.χ. φυσικοί, μαθηματικοί, χημικοί κλπ) μάθανε προγραμματισμό για πλάκα και πλέον πληρώνονται για να κατασκευάσουν προγράμματα σε websites όπως το Freelancer.com, όπου οι πελάτες σου ζητούν να κατασκευάσεις ένα πρόγραμμα και εσύ το κάνεις και πληρώνεσαι.

Μάλιστα αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις και έχεις μεράκι, τότε μπορείς να πληρωθείς πολύ καλά.

Τι δουλειά όμως έχει ο προγραμματισμός σε αυτό το blog που ασχολείται με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα;

Αν γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα απο υπολογιστές και ασχοληθείτε εντατικά μόνοι σας να μάθετε προγραμματισμό, μπορείτε σε ένα χρόνο απο σήμερα να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα και να πουλάτε τις υπηρεσίες σας σε όλο τον κόσμο!

Πώς μπορώ να βγάλω χρήματα απο τον προγραμματισμό;

Τα βήματα είναι απλά, όμως απαιτούν αφοσίωση και δέσμευση απο εσας:

  1. Μαθαίνετε μια γλώσσα προγραμματισμού δωρεάν (τα βασικά της)
  2. Κάνετε αρκετή εξάσκηση στο σπίτι σας, με οδηγό το Internet και βίντεο στο youtube, κατασκευάζοντας αρκετά δικά σας προγράμματα… ότι σας κατέβει στο μυαλό, αρκεί κάθε φορά να είναι όλο και πιο δύσκολο αυτό που θα φτιάξετε
  3. Δημοσιεύετε τα προγράμματα που φτιάξατε για την πλάκα σας, σε ένα Site στο internet (κατα προτίμηση με αγγλικό περιεχόμενο). Αν δεν γνωρίζετε αγγλικά μάθετε πως θα μάθετε αγγλικά δωρεάν εδώ.
  4. Μόλις αισθάνεστε οτι μπορείτε να κάνετε δουλειές για άλλους και να πληρωθείτε για αυτό, ανοίγετε λογαριασμό στο Freelancer.com και αναλαμβάνετε project απο όλο τον κόσμο. Αν φέρετε εις πέρας την αποστολή που σας αναθέτουν, πληρώνεστε.

Πώς μπορώ να κάνω δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού;

Το καλύτερο Site που έχω βρεί μέχρι σήμερα για να ξεκινήσετε είναι το http://www.codecademy.com/

Μπορείτε να μάθετε τη γλώσσα Python η οποία είναι πολύ διαδεδομένη στις μέρες μας, να φτιάξετε τα δικά σας Websites και άλλα πολλά.

Αν σας άρεσε η δημοσίευση μπορείτε να μου γράψετε κάποιο σχόλιο ή να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας.