Mike Mingos
Κρυπτονομίσματα

Μπορώ να κάνω αγορά Bitcoin στο Coinbase εύκολα;

Πώς αγοράζω Bitcoin απο την coinbase

Το Bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα, δηλαδή μια νέα μορφή χρήματος, το οποίο κερδίζει τελευταία όλο και μεγαλύτερο έδαφος και πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα αποκτήσουν και με ρωτάνε για την αγορά Bitcoin απο ανταλλακτήρια.

Έχω γράψει ένα εκτενές άρθρο σχετικά με το τι είναι το bitcoin πριν αρκετό καιρό, οπότε αν θέλετε να μάθετε τι είναι το Bitcoin, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να βρείτε όλα τα μαθήματα με τη σειρά.

Αγορά Bitcoin στο Coinbase;

Στο σημερινό βίντεο θα εξηγήσουμε πώς αγοράζω bitcoin μέσω της και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των Capital Control και το οτι οι Ελληνικές τράπεζες αποτρέπουν (όσο μπορούν) τέτοιες συναλλαγές.

Σημαντικό: Το τελευταίο διαστημα η Coinbase έχει κάνει πολύ πιο εύκολη την ταυτοποίηση των χρηστών της και η διαδικασία πιστοποίσης και εξακρίβωσης στοιχείων δεν παίρνει πάρα πολύ χρόνο.

Αγορά Bitcoin απο την Coinbase

Στην Coinbase υπάρχουν αρκετά γνωστά κρυπτονομίσματα για να αγοράσετε με ευρώ η δολλάρια όπως: Bitcoin, Ethereum και Litecoin, Bitcoin Cash και συνεχώς εξελίσσεται.

Ταυτόχρονα η Coinbase αποτελεί και ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων για τα παρακάω και είναι μια ιδιαίτερα αξιόπιστη εταιρία.

Απο τη στιγμή που ξεκινήσετε την εγγραφή σας στην Coinbase και φτάσετε στο κομμάτι της ταυτοποίησης στοιχείων, σας προτίνουμε να το κάνετε μέσα απο το αντίστοιχο app της coinbase το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε για Android και iOS.

Κάντε κλικ στο Coinbase, για να ξεκινήσετε.

Επιβεβαίωση στοιχείων για την αγορά Bitcoin στην Coinbase

  • Στη συνέχεια θα κληθείτε να επαληθεύσετε το email σας (εύκολο)
  • Μετά θα χρειαστεί να επαληθεύσετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό (σημαντικό)
  • Τέλος θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος επαλήθευσης όπου μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας ή ακόμα και του διπλώματος οδήγησης.

Για να μην έχετε καθυστερήσεις προτιμήστε το διαβατήριο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για την πιστοποίηση είναι κάνοντας χρήση της κάμερας του κινητού μας όπου μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφία που θα μας ζητήσει με καλή ανάλυση.

Τι πρέπει να προσέξετε κατα τη διαδικασία ταυτοποίησης;

Διαδικασία Ταυτοποίησης - Αγορά Bitcoin απο Coinbase

  • Θα σας ζητηθούν έγγραφα όπως ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης (καλό ειναι να τα έχετε απο πριν με καλή ανάλυση)
  • Βεβαιωθείτε οτι οποιαδήποτε φωτογραφία εγγάφου που ανεβάζετε είναι ευανάγνωστη και δεν είναι λερωμένα ή πολύ φθαρμένα
  • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί με καλό φωτισμό αλλά όχι με λάμψη που να κρύβει γράμματα πάνω στο έγγραφο
  • Καλό ειναι να μην χρησιμοποιηθεί φλάς
  • Πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι άκρες του εγγράφου (που δηλαδή τελειώνει)
  • Τα γράμματα πρέπει όλα να ειναι ευανάγνωστα
  • Αν δεν τα καταφέρετε και κολλήσετε, μην ανησυχείτε, διακόψτε τη διαδικασία, κάντε Login ξανά και ξεκινήστε
  • Ίσως να χρειαστεί 2-3 φορές να γίνει αυτό μέχρι να το πετύχετε
  • Η διαδικασία της ταυτοποίησης μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να περιμένετε κάποιο διάστημα απο μερικές ώρες έως κάποιες ημέρες μέχρι να είστε έτοιμοι για αγορά Bitcoin
  • Θα σας έρθει email επιβεβαίωσης μόλις είστε ταυτοποιημένοι.

Ξεκινήστε την Εκπαίδευση στο Bitcoin απο εδώ!

Παρακάτω έχω οργανώσει το υλικό που έχω δημιουργήσει δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μου:

    1. Bitcoin & Κρυπτονομίσματα: Συχνές ερωτήσεις για αρχάριους (μέρος 1ο)
    2. Πώς αγοράζω Bitcoin (με βίντεο)
    3. Πώς κάνω Trading σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων (με βίντεο)
    4. Πώς δημιουργώ ένα πορτοφόλι Bitcoin (Bitcoin Wallet); 
    5. Τι είναι το Bitcoin και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;
    6. Χρήσιμες Ιστοσελίδες για το Bitcoin και τα Κρυπτονομίσματα

 

Related posts

Συνέντευξη του Μιχάλη Μίγγου στο Euro2Day για το Αυτοματοποιημένο Trading

Mike Mingos

Δωρεάν Κρυπτονομίσματα απο την Blockchain.com

Mike Mingos

Απάτες στα Κρυπτονομίσματα και τα NFT – Ομιλία στο 1ο Συνέδριο Blockchain Θεσσαλονίκη

Mike Mingos

6 comments

Alex 03/06/2019 at 10:00

Γεια σας, διαβάζοντας με ενδιαφέρον τα άρθρα σας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, θα ήθελα, αν είναι εφικτό, να μου απαντήσετε σε κάποιες σχετικές απορίες. Εγώ ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω πορτοφόλι στην coinbase και να το διατηρήσω κάνοντας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον , αγορά κρυπτονομισμάτων αξίας, ας πούμε, 2.000 ευρώ. Το ποσό θα κατατεθεί με μεταφορά εμβάσματος από το λογαριασμό που έχω στην τράπεζα Πειραιώς μέσω e-banking. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής πάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση:
1. Έχει κάποια προμήθεια η δημιουργία και διατήρηση του πορτοφολιoύ στην coinbase?
2. Τι προμήθεια έχει η μεταφορά εμβάσματος? Συγκεκριμένα εδώ η μεταφορά ποσού (πχ 2.000) από την Πειραιώς στην coinbase? Γνωρίζετε αν η μεταφορά γίνεται σε τράπεζα εντός του ευρωπαϊκού χώρου?
3. Τι προμήθεια έχει κάθε φορά η αγορά κρυπτονομισμάτων?
4. Τι προμήθεια έχει κάθε φορά η πώληση κρυπτονομισμάτων?
5. Υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό που μπορώ να εισπράξω από κάθε ξεχωριστή πώληση κρυπτονομισμάτων? Δηλ. σε ένα ακραίο σενάριο, μπορώ να πουλήσω με μια πώληση κρυπτονομίσματα αξίας 500.000 ευρώ ή και παραπάνω και να εισπράξω το ποσό?
6. Θα θεωρούσατε καλύτερο να διατηρήσω το coinbase wallet ή να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο, πχ binance και τι προμήθεια θα είχε μια τέτοια μεταφορά?
7. Υπάρχει κάποια άλλη συνήθης προμήθεια?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την απάντησή σας

Μιχάλης Μίγγος 03/06/2019 at 16:36

Καλησπέρα, κατ’ αρχάς να πώ οτι είναι πολύ καλές οι ερωτήσεις και είναι ερωτήσεις που με ρωτάει αρκετός κόσμος στα σεμινάρια που κάνουμε.

Απαντώ λοιπόν σε όσα γνωρίζω και χρησιμοποιώ.

1. Η δημιουργία και η διατήρηση πορτοφολιού στην Coinbase δεν έχει κανένα κόστος. Αν μάλλιστα εγγραφείτε μέσω αυτού του link κερδίζετε και εσείς και εγώ 10$ bonus: https://www.coinbase.com/join/52ec21b8a7e059f2bf000036 στην πρώτη σας κατάθεση άνω των 100$.

2. Απο ότι θυμάμαι ειναι περι τα 5€. Σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε προβλήματα με τις ελληνικές τράπεζες που “δεν τους αρέσουν” οι συναλλαγές με ανταλλακτήρια.

3 & 4. Για τις προμήθειες της Coinbase στην πώληση θα δείτε εδώ: https://support.coinbase.com/customer/en/portal/articles/1826294-how-are-fees-applied-when-i-buy-or-sell-digital-currency- και λογικά είναι περι του 1,5% αλλά δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει γιατι προτιμώ να μην χρησιμοποιώ επίσημα ανταλλακτήρια. Πληρώνω κάτι παραπάνω σε προμήθεια και αγοράζω απευθείας απο ανθρώπους που έχουν Bitcoin.

5. Τα μεγάλα ποσά έχουν KYC (Know your Client) διαδικασίες που προσωπικά αποφεύγω. Οπότε θεωρητικά οι προμήθειες παραμένουν οι ίδιες αλλά όλα αυτά περνάνε επίσημα μέσω του συστήματος ελληνικών τραπεζών και μπορεί να έχετε ερωτήσεις και τηλεφωνήματα όσον αφορά το πού βρήκατε τα συγκεκριμένα ποσά. Και επειδή το τοπίο της νομοθεσίας δεν είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρο, ειδικά για μεγάλα ποσά δεν θα το συνιστούσα.

6. Όπως αναφέρθηκα και πριν, εγώ έχω χρήματα στο Coinbase αλλά πολύ λίγα, ίσα ίσα για να δείχνω κάποια πράγματα στα ιδιωτικά σεμινάρια που κάνω. Σε καμμία περίπτωση δεν συστήνω την χρήση του Coinbase ώς βασικό πορτοφόλι για τέτοια ποσά. Πρτιμώ να πληρώνω παραπάνω προμήθεια 7-10% και να μεταφέρονται τα ποσά σε Cold Wallet το οποίο κάποιος έχει εκτός σύνδεσης για λογους ασφαλέιας.

7. Απο όσο γνωρίζω τα τελικά ποσά προμηθειών στο coinbase είναι απο 1,5% – 4% περίπου συνολικά. Ενώ όταν αγοράζουμε απο ιδιώτη ή Miner τα ποσοστά είναι απο 7-10%, μπορεί και λίγο παραπάνω. Όταν αγοράζουμε απο ιδιώτη όμως εξασφαλίζουμε οτι δεν μεσολαβεί κάποιος τρίτος στην συναλλαγή. Αν αγοράζουμε μέσω επίσημου ανταλλακτηρίου έχουμε τυπική υποχρέωση να κρατάμε αποδεικτικά για την τιμή αγοράς και πώλησης για κάποια χρόνια γιατι μπορεί να ελεγχθούμε.

Είμαι στη διάθεση σας για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε.

Alex 06/06/2019 at 09:03

Θα ήθελα αν μπορείτε να με πληροφορήσετε σχετικά με το εξής: Κατά την εγγραφή μου στο coinbase, τα στοιχεία της διεύθυνσής μου τα γράφω ακριβώς όπως τα γράφει στο τραπεζικό έγγραφο ή πχ στο λογαριασμό ΟΤΕ που θα στείλω, δηλαδή στα ελληνικά? Ή τα γράφω στα αγγλικά? Έχει κολλήσει η διαδικασία επαλήθευσης της διεύθυνσής μου και ψάχνω το λόγο. Και επίσης στο στάδιο αυτό της αίτησης που προανέφερα, μπορώ να κάνω διαγραφή της αίτησης και να την κάνω από την αρχή βάζοντας το ίδιο e-mail?
Ευχαριστώ

Μιχάλης Μίγγος 06/06/2019 at 10:42

Καλησπέρα, θα απαντήσω απο προσωπική μου εμπειρία.
1. Τα στοιχεία τα έβαλα στα Αγγλικά
2. Η διαδικασία επαλήθευσης μπορεί να πάρει και πάνω απο βδομάδα λόγω όγκου λογαριασμών που ανοίγουν καθημερινά στο Coinbase.
3. Δεν νομίζω οτι μπορείτε να κάνετε διαγραφή της αίτησης, θα περιμένετε απαντητικό email

Αν βιάζεστε να αγοράσετε μικρή ποσότητα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό: http://mikemingos.gr/recommends/changelly
Η δείτε τη σχετική ενότητα στη σελίδα μου για το απο πού αλλού μπορείτε να αγοράσετε.
Ισως να δοκιμάσετε να ανοίξετε 2-3 λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια για να δείτε πού θα περάσετε την πιστοποίηση πιο γρήγορα:
https://mikemingos.gr/pos-agorazo-bitcoin-ke-kryptonomismata/

Επίσης αν σας ενδιαφέρει η ταχύτητα της συναλλαγής και όχι το ποσοστό προμήθειας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου να σας συστήσω κάποιους αξιόπιστους πωλητές που έχω χρησιμοποιήσει.

Γρηγόρης 28/03/2022 at 14:54

Φίλε, ποιο είναι το ελάχιστο ποσό που δέχεται η Coinbase για να κάνω αγορά σε Bitcoins? 50 ευρώ?

Μιχάλης Μίγγος 28/03/2022 at 17:22

30 αλλά μην βάλεις κατω απο 100 ευρω θα σου έλεγα. Κάνε εγγραφή απο αυτό το link https://mikemingos.gr/recommends/coinbase για να πάρεις και 10 ευρω δωρο στα 101ευρω κατάθεση. Δεν αξίζει 50ευρω, θα σου τα φάνε οι χρεώσεις και οι μεταφορές τα μισά.

Comments are closed.